Hellepäivä nro. 2

Tänään on jatkettu rentoutumista kotiseudulla. Hellepäivä nro. 2 on saapunut ja tätä lämpöä imee itseensä kuin sieni. Kuinka sitä on kaivannut oikeata kesäpäivää, niin ettei tarvitse alati pitää käden ulottuvilla villasukkia, pitkähihaista tai kipaista sisälle. Hyvän ruoan, seuran ja tietenkin saunomisen päälle on tänään käyty uimassa vanhalla uintipaikallani Eskolan maauimalassa! Pieni pohjavesiallas tuntui pesuvadilta Pohjanlahden rantoihin verrattuna, mutta ah miten kotoisalta. Johtuneeko iän tuomasta nostalgiakertoimen noususta, mutta miten joka reissulla tuntuu yhtäkkiä löytyvän jotain muisteltavaa?!

Että täällä sitä nuorena, ja täällä lapsena, oli meillä hauskaa ja kesät oli aina kuumia ja talvella kaksi metriä lunta. Hmm, onneksi muistelot ovat pääosin kivoja ja jotenkin niitä jakaessa oman ikäluokkansa kanssa siitä saa ihan kuin lohtua, kyllä se tästä. :) Nyt juoksulenkki, tulee äkkiä hiki, kätevää. Sitten ruokaa ja tietenkin lisää saunomista. Arvatenkin olette panneet merkille että saunominen on allekirjoittaneelle hyvin hyvin tärkeää. :)

Äkta sommardag no.2! Idag har vi fortsatt att relaxa vid hemtrakterna. Det är hur varmt som hellst och man suger i sig värman som en torr svamp, som man har längtat efter det här! Inga yllesockor, inga jackor.. Som pricken på i har vi idag varit och simma vid min barndoms simställe Eskolan maauimala! Oj då, säger jag. Det är så liten, känns som ett tvättfat jämfört med Bottenvikens ständerna men ack så hemtrevligt! Månne det vara en ökande tantfaktor eller vad när man nu mitt i allt hittar minnen från barn/ungdom på varje resa?!

Man suckar, här gick man till skolan, här simmade vi varje sommar, och alla somrarna var hur varma som hellst och varje vinter hade man två meter snö.. På något mystiskt sätt får man tröst när man får dela de här minnerna med sina jämnåriga. :) Nu, lite löpning, efter det mat och bastu förstås. Ni kanske har förstått att jag är bastutokig till 100 procent.. :)